Fanovi primetili da glumica Denis Ričards ima zdravstveni problem: Ispostavilo se da su joj pomogli

0
Foto: Profimedia

Glumica Denis Ričards zahvalila je nekolicini gledalaca koji su je preko društvenih mreža upozorili da proveri štitnu žlezdu, što se pokazalo kao krucijalnim za njeno zdravlje.

Denis kaže da su je upozorili da joj štitna žlezda izgleda neobično veliko, i da je ona to i sama primetila, ali da ništa nije preduzela sve dok je nisu alarmirali da shvati to ozbiljno. Fanovi su kod glumice primetili uvećanu štitnu žlezdu na vratu, i to tokom ponovnog okupljanja za seriju “The Real Housewives of Beverly Hills”, piše Pipl.

“Nekoliko vas je primetilo posle okupljanja da mi je štitna žlezda uvećana”, napisala je na Instagramu. “Bili ste u pravu, to je nešto što sam ignorisala sve dok mi nije naglašeno.”

Ona je zahvalila fanovima i napisala da joj je bolje otkako je promenila način ishrane i izbacila gluten.

“Neverovatno mi je da se za kratko vreme koliko sam eliminisala gluten iz ishrane moja štitna žlezda promenila”, rekla je. “Nisam znala koliko naša ishrana zaista može da utiče na naše telo i koliko je za mene toksičan gluten. Zahvaljujem svima vama koji ste mi slali poruke.”

Uvećana štitna žlezda može da bude bezazlena, ali i da predstavlja deo većeg problema i bolesti. Postoje različiti medicinski načini da se to stanje reši, a na forumima je vrlo popularna metoda koju je primenila Ričardsova: izbacivanje glutena iz ishrane, ali ona nije dovoljno proučena. Ipak, jedna međunarodna studija otkrila je da je prelazak na dijetu bez glutena zaista pomoglanekm ženama sa autoimunom bolesti štitne žlezde.