“Fakultet za majku i dete”: Nečastivi na Filološkom – Čitajte u Nedeljniku

2
Profimedia

Iako je u srpskim akademskim krugovima i javnosti odjeknulo to što profesori sa Filološkog fakulteta Darko Tanasković i Predrag Piper nisu predloženi za status profesor emeritus zbog nedostatka kvoruma, što je bio povod da se oglasi i 136 intelektualaca, to je samo vrh ledenog brega zbivanja na fakultetu na Studentskom trgu. Sumnjivi finansijski poslovi, nepotizam, „uslužni doktorati“, dekanka u sukobu interesa, neusklađenost Fakulteta sa Zakonom o visokom obrazovanju… samo su deo problema na Filološkom koji su izašli u javnost i na koje upozorava i deo profesora koji su „opozicija“ na tom fakultetu, zbog čega su se obraćali nadležnim institucijama, pa i rektorki Ivanki Popović.

Filološki fakultet je u javnosti ironično nazvan „Fakultet za majku i dete“ jer je nekoliko dekana i prodekana zaposlilo svoju decu. Profesori sa Filološkog fakulteta koji su pričali za Nedeljnik kažu da bi nepotizmu na Fakultetu trebalo, zbog obima, mogli posvetiti posebnu studiju….

CEO TEKST ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 27. JUNA

Digitalno izdanje dostupno na NOVINARNICA.NET

2 KOMENTARA

  1. @ Mihailo Cvetkovic “…pravo istraživačko novinarstvo.” E, baš nije.
    Treba OBJEKTIVNO poznavati baš to vreme i tek onda tumačiti određene događaje tog vremena a ne iz današnje perspektive… To je problem. Ceo ” istraživački” poduhvat postaje samo naknadno učitavanje i baš nema veze sa realnošču tog doba i tih procesa ali se zgodno uklopa u današnje procese…i to je ONDA još jedna PERFIDNA MANIPULACIJA.

  2. Briljanran članak, pravo istraživačko novinarstvo. Nadam se da će novinarka nastaviti započeti posao i razotkriti sve nepodopštine koje je već naznačila. Pročitao sam ceo tekst u štampanom izdanju.

Comments are closed.