Eto prilike da ga ponovo svi kritičari na miru mrze: Murinjo je novi trener Totenhema

0
Foto: Profimedia

Poslednjih nedelja bilo je neobično pratiti fudbal i Premijer ligu jer je najduhovitiji i najprijatniji lik van zelenog pravougaonika bio Žoze Murinjo. Portugalski stručnjak se odlično snašao u ulozi stručnog konsultanta, uvek je bio precizan u opservacijama i duhovit kada na red dođu dosetke. I oni koji ga nisu podnosili, pomislili su da je “matori, provaljeni trener iz Setubala” ustvari simpatičan.

Sinoć je, međutim, Maurisio Poćetino dobio otkaz na mestu trenera Totenhema, a već nekoliko sati nakon toga, obelodanjeno je da je Murinjo novi trener Spursa.

I eto prilike da se “sve vrati na svoje mesto”.

Portugalac pred sobom ima težak zadatak i indisponiranu ekipu. Tim koji je prošle godine igrao finale Lige šampiona, ove ne može da se sastavi, a za to je najmanje bio kriv harizmatični Argentinac.

Murinjo će morati da napravi seču u sastavu – o, pa to mu sigurno neće teško pasti – i moraće da promeni način razmišljanja ekipe.

Neće to biti više Totenhem lep za gledanje i biće novih povoda da se priča o tome kako Posebni može da pokvari kliker.

A može i da osvoji staklenac, ako dobro raspali po rupi i iz nje istera sve avete koje je u temelj Spursa ugradio onaj koji im deli plate.