“Epstajn se nije ubio, radovao se što će skinuti ljagu sa svog imena…”: Advokat planira da pokrene novi postupak, otkrio u novom dokumentarcu

0
Foto: Profimedia

Džefri Epstajn se nije ubio jer je pripremao višestruku pravnu i medijski strategiju za borbu protiv svog slučaja, rekao je njegov advokat, preneo je Dejli mejl.

Dejvid Šoen, od kog je Epstajn tražio da vodi njegov pravni tim u poslednjim danima, rekao je da planira da pokrene postupak odbrane od optužbi o trgovini seksualnim odnosima koji su se vodili protiv njega.

Tokom petosatnog sastanka sa Epstajnom, devet dana pre njegove smrti, Šoen je rekao da je Epstajn bio “uznemiren i uzbuđen” i da se radovao tome što će skinuti ljagu sa svog imena.

Ali, Epstajn je, prema njegovim rečima, bio u opasnoj situaciji u zatvoru jer je napomenuo da drugi zatvorenici razmišljaju da ga ucene. Videli bi ga na TV-u u zatvoru i rekli mu: “Dvorac od 70 miliona dolara, a?”.

Šoen govori u novom dokumentarcu o Epstajnovoj smrti pod nazivom “Ko je ubio Džefrija Epstajna?” koji je premijerno predstavljen danas.

Trodelna serija postavlja pitanje da li je Epstajn oduzeo sebi život prošlog avgusta čekajući suđenje za optužbe o pedofiliji, kao što je obdukcija zvanično tvrdila.

Epstajnova smrt podstakla je niz teorija zevere. Stražari ga navodno nisu posećivali čitavu noć, a kamere u blizini njegove ćelije nisu radile.