Episkop Joanikije: “Divimo se lekarima koji su na izmaku snage…”

0
Foto: Eparhija budimljansko-nikšićka

Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije pozvao je sve pravoslavne hrišćane i sve ljude dobre volje da se i dalje drže svih neophodnih mera zasnovanih na medicinskom znanju i iskustvu zbog širenja epidemije koronavirusa koje sve više zabrinjava sveukupno čovečanstvo, pa i narod Crne Gore.

Na takav način ćemo kao odgovorna i civilizovana zajednica najbolje pomoći bolesnima i njihovim porodicama, dati snažnu ljudsku podršku lekarima, a zdrave zaštiti od novih obolevanja, naveo je Joanikije, prenosi Svetigorapres.

“Divimo se lekarima i medicinskom osoblju koji se već mesecima bez predaha i odmora herojski bore za svakog obolelog, ali svako od nas treba da bude zabrinut i za njihovo zdravlje. Znamo da su mnogi od njih već na izmaku svojih snaga”, istakao je Joanikije, koji se nedavno oporavio posle zaraze koronavirusom.

Sa molitvom Bogu da svim obolelima daruje isceljenje, lekarima krepost i izdržljivost, a sa nadom da ćemo, uz Božiju pomoć, koristeći se dostignućima medicine i uz herojski podvig lekara uskoro pobediti ovu opasnu i zlokobnu pošast, episkop Joanikije je pozvao vernike na poštovanje medicinski propisanih mera.