Episkop bački Irinej: “Homoseksulano ponašanje je neprihvatiljivo, zakon ministarke Čomić je stigao iz Brisela”

1
Fotografija: Igor Pavićević

(Beta) – Episkop bački Irinej izjavio je da je homoseksualno ponašanje neprihvatiljivo i da Zakon o priznavaju istopolnih partnerstava, koji je najavila ministarka za ljudska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, nije njena ideja već ideja iz Brisela.

“Naš stav je sledeći: čovek je od Boga stvoren kao muž i žena, kao bračna zajednica, kao porodica, a ne kao ‘dvojica tatâ’ ili ‘dve mame’. Po ovoj stvari isto je učenje Biblije i Кorana. Homoseksualno ponašanje je neprihvatljivo i za Jevreje, i za hrišćane, i za muslimane, ali sadašnje vreme i davno prošlo vreme nisu isto vreme, tako da danas niko i nigde u kulturnom svetu ne kamenuje homoseksualce”, rekao je episkop Irinej za list Pečat.

Kako je naveo, “mi se danas ne mešamo ni u čiji lični izbor i privatni život niti želimo da ikome budu uskraćena prava i sloboda volje, ali ne prihvatamo nametanje homoseksualnosti odraslima i deci kao ravnopravne ‘orijentacije’ i medijsko, dirigovano davanje prednosti toj ‘orijentaciji’ nad većinskom, po meni prirodnom i samorazumljivom”.

“Došlo se do toga da je gej-parada postala jedan od glavnih preduslova za članstvo u Evropskoj Uniji. Uveren sam da ni inicijativa gospođe Gordane Čomić nije njena ideja već briselska – i ina – direktiva. Ako je to, kao i priznanje Кosova i Metohije za posebnu državu, uslov ili ultimatum, hvala im na svemu – i na ‘otvaranju poglavljâ’, i na ‘imajućem biti’ članstvu, i na obećanim ekonomskim ‘benefitima’ (što bismo mi starinski, prevaziđeni, neresetovani Srbi rekli – prednostima ili dobitkom), i na obećanim ‘zjapećim visinama svetle budućnosti’ (Aleksandar Zinovjev), i na svemu ostalom i još ponečem”, rekao je episkop Irinej, koji je i portparol Srpske pravoslavne crkve.

“Neka živi kako ko hoće i neka radi šta ko hoće, ali brak i ‘istopolna zajednica’ nisu isto. Jedna stvar je priznavati slobodu i prava članovima i članicama takvih zajednica, sasvim druga je proglasiti ih za ekvivalent braku, a treća – besomučno ih propagirati. Uostalom, neka naša država organizuje referendum o ovom pitanju”, rekao je episkop bački Irinej.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!

1 KOMENTAR

  1. Ahahaa, to nam kaže interesno udruženje čiji je član Pahomije, Kačavenda i ostali silovatelji maloletne dece….
    Prvo rešite svoje redove, a ni kad to rešite nemate pravo pljuvati po npr homoseksualcima jer oni redovno plaćaju porez a vi ne plaćate porez, samo pljačkate iovako siromašan narod….
    Sram da vas bude !!!

Comments are closed.