Epilog rasističkog incidenta: Ženi koja je lažno prijavila Afroamerikanca preti kazna do godinu dana zatvora

0
Foto: Printscreen

Bela žena koja je pozvala policiju i lažno optužila Afroamerikanca da joj smrtno preti nakon što ju je zamolio da stavi psa na povodac suočiće se sa prekršajnom prijavom, objavio je u ponedeljak okružni tužilac Menhetna, preneo je Njujork tajms.

Ona će biti optužena za podnošenje lažne prijave, odnosno za prekršaj za koji je zaprećena kazna zatvora do godinu dana.

“Naša kancelarija je danas pokrenula krivično gonjenje zbog lažnog prijavljivanja incidenta trećeg stepena”, rekao je okružni tužilac Menhetna Sajrus R. Van.

“Čvrsto smo posvećeni tome da počinioce ovakvog ponašanja smatramo odgovornim”, dodao je on.

Incident se dogodio krajem maja, a na video snimku, koji je u međuvremenu postao viralan, vidi se kako ga moli da prestane da je snima ili će pozvati policajce i reći im da postoji jedan Afroamerikanac koji joj smrtno preti.

Ona je to ponovila više puta, svaki put zvučeći sve više uznemireno i izgledajući kao da zove policiju. U međuvremenu, Kristijan se nije nimalo približio Ejmi. On je kasnije objasnio da je strastveni posmatrač ptica koji je tog jutra bio oko Rembla, popularnog mesta u parku za ovu aktivnost, gde se dogodio incident.

Rekao je da je samo tražio od žena da svog psa stavi na povodac u delu parka gde pas treba da se drži na povocu.

Posle toga, žena je dobila otkaz u investicionoj kompaniji u kojoj je radila.