Endi Rodik: “Novak je za navijače sada čovek koji hoće da ubije Bambija. On je negativac”

3
(AP Photo/Seth Wenig)

Endi Rodik, nekadašnji svetski broj 1 i osvajač Ju-Es opena, na zanimljiv način je prokomentarisao diskvalifikaciju Novaka Đokovića sa njujorškog grend slema.

Rodik smatra da je ta situacija dodatno uticala na Đokovićevu već negativnu sliku kod velikog broja navijača, prenosi RTS.

“U očima navijača, on je sada čovek koji hoće da ubije Bambija”, slikovito je Rodik objasnio trenutnu situaciju.

“U ovom periodu njegove karijere, kada svi vole Rodžera Federera i Rafaela Nadala već mnogo dugo, Novak je na neki način negativac.”

Amerikanac se osvrnuo i na sam trenutak kada je, kako kaže, Srbin prizvao nesreću.

“Bio je to izuzetno nesrećan trenutak, ali je stavio sebe u poziciju u kojoj je, time što je uradio, prizvao nesreću i već svršen čin. Odatle više nema izvlačenja”, istakao je Rodik.

On je dodao da se osvajač 17 grend slemova nije najbolje poneo ni nakon diskvalifikacije.

“Ono što me više brine jeste 20-minutna komunikacija posle incidenta, kada nije delovao previše zabrinuto za gospođin vrat ili šta već, a potom je propustio i konferenciju za medije. To je dodatno pogoršalo situaciju.”

Takođe, Endi je prokomentarisao i sve ono u čemu je najbolji srpski sportista učestvovao u poslednje vreme, a tiče se izbora na čelu ATP-a, nove asocijacije igrača, zaražavanja koronavirusom na Adrija turu…

“Poslednjih šest mesecu je za njega bio PR debakl”, kazao je Rodik.

3 KOMENTARA

  1. Nemojte da zaboravite kako je karijeru završila Monika Seleš – sa nožem u leđima (bukvalno). Naći će zapadnjaci način da ne bude neko odavde prvi. Ako ne mogu da naše ljude pobede na terenu pošteno, i to počne dugo da traje, nađe se već neki drugi način…. Nož u leđa, treniranje strogoće i izbacivanje sa takmičenja za “zelenim stolom” i ko zna šta još….

  2. Lupetaju- masovno- da je Novak loš momak, mogli su da ga kazne novčano i opomenu, sve je stvar slučajnosti, nema loše namere.

    Šta bi sa Mekinroom koji je polovinu svog igračkog staža besneo i lomio rekete tokom meča, a da to nije nikom preterano smetalo?

  3. Овакав “сет ап” му је спреман на сваком турниру. Уколико не може да се обузда, чекаће га исти, или сличан, сценарио на сваком од њих. Мала неправилност и догодиће се исто. Ако не могу да га склоне равноправним противницима, тражиће сваки други начин да то ураде.

Comments are closed.