Emirati odobrili vakcinu Sinofarma protiv koronavirusa: „Bezbedna je i efikasna…“

0
Foto: CRI

(Beta) – Ujedinjeni Arapski Emirati odobrili su danas vakcinu protiv korona virusa kineske farmaceutska kompanije Sinofarm navodeći da je ona efikasna 86 odsto na osnovu zaključaka analize treće faze testiranja.

Ministarstvo zdravlja Emirata objavilo je da je zvanično registrovalo vakcinu, javila je državna novinska agencija Vam (WAM).

Ta vakcina je u Emiratima od jula bila u trećoj fazi testiranja, poslednjoj kliničkoj analizi pre odobrenja, i u septembru je dobila dozvolu za hitnu upotrebu za zdravstveno osoblje.

Današnja objava predstavlja važan glas poverenja zdravstvenih vlasti Emirata oko bezbednosti i efikasnosti vakcine, navela je agencija Vam navodeći da su zdravstveni zvaničnici ispitali preliminarne rezultate testova faze tri, iz kojih je utvrđena efikasnost vakcine od 86 odsto.

Analiza je pokazala da je „efikasnost vakcine 100 odsto u sprečavanju teških i srednjih oblika bolesti, kao i da nema ozbiljne zabrinutosti za njenu bezbednost“.

Do sada su dve vakcine protiv koronavirusa podvrgnute studiji faze tri u Emiratima, vakcina Sinofarma i ruska vakcina Sputnjik V.

Emir Dubaija, šeik Mohamed ben Rašed al Maktum rekao je u novembru da je vakcinisan eksperimentalnom vakcinom, ne navodeći kojom.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500