Elsys Eastern Europe stipendira studente tehničkih fakulteta

0

Nastavlja se dugogodišnja tradicija uzajamne podrške između najvećih domaćih fakulteta i jedne od najvećih domaćih firmi iz tehnološkog sektora. Kao i prethodnih godina, po pet studenata završnih godina Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i Fakulteta tehničkih Nauka u Novom Sadu primiće mesečne stipendije od kompanije Elsys Eastern Europe koja im otvara vrata za praktični rad i obuku na aktuelnim izazovima njihove struke. Stipendiju će primiti i pet najtalentovanijih studenata druge godine ETF-a.

Ceremonija dodele i potpisivanja stipendija je otvorena govorom dekana Elektrotehničkog fakulteta prof. dr. Mila Tomaševića koji je naglasio važnost saradnje sa privrednim subjektima u cilju pružanja šansi studentima da obave praksu, ali i da se zaposle na prestižnom i zanimljivom mestu.

Prisutnima se obratio i Saša Kostić, Regionalni direktor Elsys Eastern Europe: „Zahvaljujem se Elektrotehničkom Fakultetu na dugogodišnjoj saradnji i težnji da istu podignemo na viši nivo. Naše strateško opredeljenje je da ulažemo u mlade talente; napori fakulteta na tom polju su veliki i vaš posao smatram jednim od najbitnijih faktora kako za razvoj struke tako i za celokupan razvoj zemlje. Cilj nam je da ukažemo mladima da nije samo inostranstvo rešenje, već da i u Srbiji ima načina da ostvare svoje planove i interese. Na nama, kompaniji ispred francuske Advans Groupe, je da uradimo sve što možemo kako biste se opredelili da ostanete ovde“.

„Elsys EE je retka kompanija koja je dala stipendije u cilju razvoja struke, a ne privlačenja kadra i vezivanja studenata dodatnim obavezama,“ poručio je prisutnim studentima prof. dr. Lazar Sarenovac, šef katedre za elektroniku. „Stipendija je tu da vas obaveže da budete što bolji u odabranoj profesiji.“

„Elsys je zaista jedna od retkih firmi koja je konstantno tu da osluškuje potrebe i podržava nas ne samo kroz stipendije i mogućnosti za naše studente, već i kada naši studenti treba da odu na neko takmičenje,“ za kraj je dodao doc. dr. Kosta Jovanović, prodekan za privredu. „Elsys se interesuje i za laboratorije koje nisu direktno vezane za oblast poslovanja već pomaže i na svim drugim frontovima i odsecima i laboratorijama i to jako cenimo na fakultetu. Velika zahvalnost na tome.“

Ova saradnja pruža mogućnost studentima završne godine da svoju teoriju primene u praksi na nekim od najizazovnijih projekata današnjice. Elsys Eastern Europe jedna je od vodećih kompanija u regionu koja zapošljava preko 200 inženjera u svoja dva razvojna centra u Beogradu i Novom Sadu. Ovaj napredni program saradnje sa fakultetima u Beogradu i Novom Sadu dolazi kao logičan korak koji spaja obrazovanje i rad na komercijalnim projektima.

Zahvaljujući punoj podršci Fakulteta, ambiciozni studenti mogu se uključiti i u program praksi, a svoj rad mogu iskoristiti i kao osnovu za diplomski rad završne godine studija. Ova praksa je korisna jer za savetnike imaju najbolje inženjere u celoj zemlji! A da je ova saradnja uspešna govori i podatak da su mnogi od tih ostvarenih inženjera započeli svoju karijeru upravo kroz jedan od gore dva navedena programa.

Trenutno je otvoren konkurs za praksu u kompaniji Elsys Eastern Europe, dok više informacija o svim dostupnim programima možete pronaći na www.elsys-eastern.com