Ekonomski fakultet u Beogradu među najtraženijim

    0

    Na konkurs za upis na osnovne studije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u prvom konkursnom roku 2021. godine prijavilo se 1.484 kandidata. U odnosu na prošlu godinu broj prijavljenih je za 11% veći, odnosno za 147 kandidata. Treću godinu zaredom raste broj prijavljenih kandidata, bez obzira na činjenicu da je broj maturanata ove godine manji nego prethodne.

    ,, Ovaj rezultat predstavlja posledicu posvećenog rada Fakulteta na kontinuiranoj modernizaciji studija, uključujući uvođenje tri nova modula (iz poslovne informatike, konsaltinga i kvantitativnih finansija), pokretanje dva programa studija na engleskom jeziku (u saradnji sa čuvenom LSE) koji studentima obezbeđuju dvostruku diplomu, dobijanje prestižne međunarodne akademske (EFMD) i profesionalne (ACCA) akreditacije, razvoj programa studentskih praksi sa gotovo 600 partnerskih kompanija, kao i druge vidove saradnje sa privredom, osavremenjavanje fakultetske infrastrukture i druge razvojne aktivnosti na kojima smo zajedno u prethodnom periodu radili. Danas je Ekonomski fakultet u Beogradu jedina visokoškolska ustanova iz oblasti ekonomije i biznisa u Srbiji koja poseduje relevantnu evropsku akreditaciju, čiji diplomci automatski dobijaju oslobođenje od čak 7 (od 9 ispita) u procesu sticanja međunarodne licence ovlašćenih revizora. Prema poslednjim podacima, preko 90% diplomaca ovog fakulteta se zaposli u struci u roku od 3-6 meseci po diplomiranju,, sa ponosom ističe Saša Ranđelović prodekan za finansije i međunarodnu saradnju.

    Prema broju prijavljenih kandidata, Ekonomski fakultet ove godine je među dva najtraženija fakulteta Univerziteta u Beogradu. Srećno kandidatima na prijemnom ispitu!