Džo Bajden vodi i u Pensilvaniji, Tramp najavio da se neće povući sa mesta predsednika

0
Foto: Profimedia

Nakon novog preseka obrađenih glasova u Pensilvaniji, jasno je da Džo Bajden ima četiri meč lopte za pobedu na izborima i selidbu u Belu kuću.

U Pensilvaniji trenutno ima nešto manje od 6.000 glasova prednosti i s obzirom na to da se preostali glasovi broje u kauntijima gde Demokrate imaju značajno veću podršku, čini se da do novog preokreta u toj saveznoj državi neće doći.

Najveću razliku napravila je Filadelfija gde je od poslednjih 27.000 obrađenih glasova Bajden dobio 24.000 više od rivala.

Tako je Bajden trenutno u prednosti u Džordžiji, Pensilvaniji, Nevadi i Arizoni i potrebno je da se dogodi čudo da bi Tramp mogao da obezbedi novi mandata.

Ipak, CNN prenosi da je aktuelni predsedik SAD od izbornog dana više puta ponavljao svojim saradnicima da neće prepustiti Džou Bajdenu mesto predsednika čak i ako mu bude blokiran put do 270 elektorskih glasova.

Trampovi saradnici su svesni, prenosi CNN, da će o tome neko morati da razgovara sa predsednikom i da ga uveri da preda vlast. Nagađa se da bi to mogli da budu Džared Kušner ili Ivanka Tramp.