Uvrede iz Severne Koreje: “Džo Bajden je budala niske inteligencije i imbecil lišen elementarnih kvaliteta ljudskog bića”

1

Severna Koreja označila je bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena kao “budalu niske inteligencije” i “imbecila lišenog elementarnih kvaliteta ljudskog bića”.

Takve ocene stižu kao reakcija na ranije izjave Boltona, sada predsedničkog kandidata za naredne izbore u SAD, koji je nazvao severnokorejskog lidera Kim Džong Un-a tiraninom.

Korejska centralna novinska agencija saopštila je da je Bajden uvredio vrhovno rukovodstvo zemlje i počinio “ozbiljnu politički motivisanu provokaciju koja se ne može tolerisati” protiv Severne Koreje, prenosi AP.

Bajden je tokom kampanje u Filadelfiji, u subotu optužio predsednika Donalda Trampa da se slaže s “diktatorima i tiranima” kao što su Kim i ruski predsednik Vladimir Putin.

“Ono što je on izgovorio samo je sofizam imbecila lišenog elementarnih kvaliteta ljudskog bića, a kamoli političara”, prenela je KCNA.

Agencija dodaje i da se ne isplati nadati se nečemu u njegovoj kandidaturi i da ga prati sumnja da je budala niskog koeficijenta inteligencije. “Ipak, sebe hvali kao najpopularnijeg predsedničkog kandidata. Ovo je dovoljno da se i mačka nasmeje”, kaže se u izveštaju agencije.

1 KOMENTAR

  1. Колико се ја сећам Бајдена и његових изјава, не бих рекао да су то увреде. Мислим да се ради о опису реалног стања ствари. Сасвим друга ствар је када, рецимо, дође овде, па добије изјаве дијаметрално супротне. То су тада, сасвим сигурно, ласкања.

Comments are closed.