Džekson: “Majkl je najveći košarkaš, a Lebron sportista. Ovo što radi je važnije od košarke…”

0
Profimedia

Nekadašnji NBA košarkaš Stiven Džekson zahvalio se zvezdi Los Anđeles Lejkersa Lebronu Džejsmu na podršci i svemu što radi poslednjih dana, ali i svih ovih godina, u borbi za prava Afroamerikanaca, pomoći siromašnima i ugroženima.

Džekson i brutalno ubijeni Džordž Flojd bili su prijatelji, a NBA šampion iz 2003. godine sa San Antonijom, govorio je na mitingu u čast tragično nastradalog 46-godišnjaka u gradskoj većnici Mineapolisa.

“Lebron je objavio moj govor, na šta sam mu napisao: ‘Cenim, brate, i neću te izneveriti.’ Uvek sam govorio da je Majkl Džordan možda najveći košarkaš, ali Džejms je najveći sportista svih vremena. To je važnije od košarke. Sve ovo što radi za ugrožene, za siromašne… Zbog toga volim Lebrona,” poručio je Džekson.

Nakon ubistva Flojda i nemira koji su izbili na ulicama širom Sjedinjenih Američkih Država, svoj stav o tome izneo je i Majkl Džordan.

On je poručio da oseća bes i frustraciju svih onih koji su nezadovoljni i koji se osećaju ugroženo, usled potpuno besmislenog nasilja koje se sprovodi.

Džordanu se od samih šampionskih početaka zamera nedovoljno uključivanje u društveno-politička pitanja.

Sa druge strane i pored kontradiktornih izjava o odnosu sa Kinom, Džejms od početka karijere veliku pažnju posvećuje borbi za prava svih onih koji su ugroženi u SAD, ali i na čitavoj planeti.