Dveri: Ko će sada verovati Kriznom štabu, kad Kon dan posle izbora najavljuje restriktivne mere

3
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Pokret Dveri ocenio je danas da prvo jutro nakon održanih izbora u Srbiji epidemiolog Predrag Kon govori o pogoršanju zdravstvene situacije u Srbiji zbog koronavirusa i najavljuje nove restriktvine mere.

“Krajnji je bezobrazluk da čovek koga očigledno vlast ‘drži u šaci’ kako bi izbegao zatvorsku kaznu zbog afera sa vakcinama, Predrag Kon, samo jutro posle izbora govori o pretećoj zdravstvenoj situaciji u Srbiji, a da se nijednom rečju nije oglasio tokom izborne kampanje”, navodi se u saopštenju Dveri.

Iz Dveri su ocenili Kona kao “režimskog stručnjaka” i dodali da se on nije oglasio ni tokom dana za glasanje kada je hiljade ljudi na preko 8.000 biračkih mesta boravilo u istim prostorijama.

Pokret je naveo da se potvrdilo ono o čemu su oni govorili nedeljama unazad, da su ovi izbori, “pored toga što su protivustavni i nedemokratski, i zdravstveno nebezbedni”.

“Možda Predrag Kon ima stručno znanje, ali je očigledno da radi u korist odluka režima, a ne u korist zdravlja građana. Postavlja se jasno pitanje: ko će više išta verovati Predragu Konu ili bilo kome drugom iz režimskog kriznog štaba?”, ocenjuje se u saopštenju.

Iz Dveri su dodali da će Kon i ostatak kriznog štaba morati da odgovaraju za “sve zloupotrebe na štetu zdravlja građana Srbije”, koje su učinili “po naredbi aktuelnog režima”.

(Beta)

3 KOMENTARA

Comments are closed.