Dve osobe uhapšene u vezi sa telima pronađenim u hladnjači

0
Foto Tanjug-AP

Dok britanska policija istražuje smrt 39 osoba pronađenih u kamionu blizu Londona, dve osobe uhapšene su u Engleskoj zbog sumnje da su trgovale ljudima, prenosi RTS.

Policija je saopštila da su uhapšeni tridesetosmogodišnji muškarac i žena iz severozapadnog grada Voringtona zbog sumnje da su trgovali ljudima i da su odgovorni za smrt 39 osoba, za koje se veruje da su kineski državljani, prenosi Rojters.

Vozač kamiona (25) iz Severne Irske zadržan je u pritvoru pošto su u hladnjači koji je vozio prekjuče pronađena tela u industrijskoj zoni istočno od Londona.

Kako navodi birtanska agencija, detektivi koji vode slučaj tek treba da odluče da li će ga teretiti prekršajno, pustiti ga ili zatažiti od suda još vremena da ga ispitaju.

Kineska ambasada u Londonu saopštila je da je će poslati tim u Eseks, dok je protparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing rekla da policija još nije uspela da utvrdi nacionalnost preminulih.

“Nadam se da će britanska policija uskoro moći da potvrdi indentitet žrtava, utvrdi šta se tačno dogodilo i strogo kazni kriminalce koji su u umešani u slučaj”, dodala je Hua. 

Godinama ilegalni migranti pkušavaju da se domognu Britanije u prikolicama šlepera, uglavnom dolazeći sa evropskog kopna.

Godine 2000., tela 58 Kineza pronađeno je u luci Dover u kamionu koji je prevozio paradajz.