Dve krivične prijave protiv Trivana zbog zagađenja

1
Foro Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

Aktivisti Građanskog fronta podneli su danas tužilaštvu u Beogradu dve krivične prijave protiv ministra Srbije za zaštitu životne sredine Gorana Trivana.

Prva prijava je podneta zbog “nepreduzimanja mera zaštite zaštite životne sredine”, a druga zbog “povrede prava na informisanje o stanju životne sredine” u Srbiji, rekli su aktivisti te organizacije novinarima ispred Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

“Konkretno smo naveli za koje mere zaštite, za koje su obavezni, Trivan i ministarstvo nisu preduzeli. Očekujemo izveštaj zaštitnika građana, dok ćemo dokaze naknadno pribaviti i dostaviti kao dopunu krivične prijave”, izjavio je aktivista Građanskog fronta Nikola Vasić.

Građanski front je ocenio da je Trivan “uskraćivao pravovremene informacije i širio neistinite informacije o uzrocima, posledicama i obimu aerozagađenja”.

Vladimir Radojičić iz tog pokreta izjavio je za Betu da bi, “pre svega, trebalo uvesti kratkoročne mere, poput tačnog i objektivnog informisanja građana šta se dešava s vazduhom, jasnih preporuka ljudima kako da se ponašaju tokom zagađenja – posebno starijima i trudnicama, i promeniti način dobijanja električne energije koristeći energiju vetra i solarnu energiju”.

(Beta)

1 KOMENTAR

Comments are closed.