(VIDEO) “Dva na dva bi izgubili, pet na pet su nadoknadili minus 16”: Jokić i Marej vole kada ih otpišu, Denver smanjio na 2:3

0

Teška vremena izvlače najbolje iz onih koji su sposobni za velika dela. I nije to samo jedna utakmica to je kontinuitet dobrih igara kada je tim prikucan uza zid. Denver Nagetsi su ponovo pobedili kada su bili otpisani, a Klipersi su prokockali veliku prednost u petom meču polufinala Zapada. Na kraju 111:105 za tim Majkla Melouna.

“Ponovo nas svi otpisuju”, rekao je Meloun na kraju meča. “Kao da ne shvataju da je to situacija koju najviše volimo i u kojoj najbolje igramo”.

Ipak, takvo razmišljanje nije iznenadilo Kliperse.

“Znali smo da će da igraju kao da je čitava sezona na stolu jer tako i jeste bilo, znali smo da će se rastrčati po čitavom terenu, da će biti snažni u duelima, da će želeti mnogo”, rekao je Pol Džordž.

To se i videlo u igri ekipe Doka Riversa. Klipersi su bolje otvorili meč i na poluvremenu su imali 12 poena prednosti (56:44), a ona je u nekim delovima utakmice išla i na 16 poena.

Ali je onda Denver izvukao džokera iz rukava – ne, ne tog Džokera.

Pol Milsap je postigao 14 od svojih 17 poena u trećoj četvrtini i uspeo da spase što se spasti dalo. Rezultat je bio 61:46 na nešto manje od 10 minuta do kraja treće četvrtine i od tog momenta Milsap je ubacio 4 šuta iz 5 pokušaja iz igre i 5 od 6 bacanja.

“Prepoznao je situaciju i preuzeo odgovornost”, istakao je Meloun.

Ipak, pokretačka snaga Nagetsa i na ovoj utakmici bili su Jokić i Marej. ovo je Džamalu bila najbolja utakmica ove serije.

Jokić je povezao 22 poena, 14 skokova i 4 asistencije, a Marej je dodao 26. Zbirno, oni su ponovo imali manje poena od tandema Lenard&Džordž sa druge strane, ali košarka se ne igra dva na dva, a ovo je bila timska pobeda Nagetsa.

Tačku na I stavio je MPJ jednom dalekom trojkom na 1:11 do kraja meča.

“Taj klinac se nimalo ne plaši i to morate voleti kod njega”, rekao je Dok Rivers.

Majkl Porter je izdanak sistema Nagetsa. Ne boji se i veruje do poslednjeg trenutka, iako ponekad puno priča.

Sledeća utakmica je nova meč lopta za Kliperse, a Melounov tim želi da dokaže da je protiv njih vođstvo od 3:1 najopasniji rezultat.