Dva dana “Senki nad Balkanom”: Tribina Dragana Bjelogrlića kao finale prvog javnog “bindža” u “Parobrodu”

0
Foto: Igor Pavićević

Prvo javno “bindžovanje”, serije “Senke nad Balkanom 2” Dragana Bjelogrlića, završeno je posle dva dana u UK Parobrod u petak uveče.

Bjelogrlić je po završetku maratonskih projekcija odgovarao na pitanja onih koji su imali priliku da prvi pogledaju dugo očekivanu drugu sezonu.

Bjelogrlić je pričao o tome koliko je bilo teško odgovoriti na izazov snimanja druge sezone jedne od najgledanijih serija u Srbiji, istorijskoj pozadini priča koje serija prati, kako su se rađale ideje i nastajali novi likovi, ali i kako su se produbljivali stari koje smo gledali i voleli u prvoj sezoni.

Govorilo se i o bindžovanju, odnosno šta Bjela bindžuje, a da ga je inspirisalo u radu na “Senkama”, ali i o suptilnom omažima domaćim klasicima poput “Otpisanih” i kultnog filma “Ko to tamo peva”.

Oni koji su imali prilike da prvi pogledaju drugu sezonu “Senki” na tribini su sa Bjelogrlićem diskutovali i o muzici koja je ostavila snažan utisak i u prvoj sezoni, ali i o najupečatljivijim scenama. Pitanje svih pitanja bilo je, naravno, ko je pogodio ko je ubica. Uskoro će gledaoci i sami moći da saznaju.

Nedeljnik i UK Parobrod organizovali su u četvrtak i petak prvi javni bindž na kojem su posetioci “u cugu” gledali drugu sezonu „Senki nad Balkanom“ pre nego što je ona puštena na EON platformi.