Duško Kovačević o Vučićevoj rekaciji na vređanje Dragana Bjelogrlića i Seke Sablić: “Podviknuo je na mlade lavove, sa decom samo strogo…”

2
Foto Nedeljnik

Najznačajniji savremeni srpski dramski pisac, scenarista, pozorišni i filmski reditelj, akademik Duško Kovačević, u svom je novogodišnjem intervjuu za Blic govorio o svojoj novoj knjizi, ali i temi stare – srpskim podelama.

Povod i pitanje bili su povezani sa vređanjem Dragana Bjelogrlića i Seke Sablić u Skupštini Srbije.

“Pre 20 i više godina sam počeo da pišem priče o srpskim podelama. Sabrao sam ih u 20 najkarakterističnijih. Sad je ovih dana narod podeljen na vakcine, kineske, ruske, američke, evropske i još neke koje se tek pronalaze. Nema tog čuda koje nas neće podeliti i animirati da se svađamo i optužujemo za izdaju”, rekao je Kovačević, a onda pažnju posvetio, kako kaže, svojim “hiljadugodišnjim prijateljima”.

“Što se tiče Seke Sablić i Dragana Bjelogrlića, želeo bih reći da su oni moji prijatelji već hiljadu godina, iz prošlog veka i prošlog milenijuma. Njihov umetnički staž zajedno dug je oko 100 godina, i za tih sto godina uradili su toliko toga da im nikakva zlonamerna osuđivanja ne mogu ništa. A ono što je za mene najkomičnije u celoj priči je da su se mladi lavovi u Skupštini ustremili na Seku i Bjelu više zbog preporuke svoje odanosti vođi nego zbog reči dvoje vrhunskih umetnika”.

Objasnio je i o čemu je to prepoznao.

“To se najbolje vidi iz činjenice da je predsednik rekao – dosta tamo, nemoj više da vas čujem da galamite. Ne baš tim rečima, ali suština je to, što se kaže – sa decom samo strogo”, rekao je Kovačević.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!

2 KOMENTARA

  1. Nešto mi se ne čini da je Atlagić mladi lav a bogami ne deluje da je neki prof dr…

  2. A Bjela nije napustio Srbiju. Da to je njihov moto malo kradu,puno lazu i misle da je narod slep.

Comments are closed.