Đurić: “Ovo dugujem svom ocu, tužim Zemunsku bolnicu jer je izgubio život zbog greške sistema”

0
Foto N1/Screenshoot

Petar Đurić, kojem je otac nedavno preminuo od kovida 19, rekao je da je podneo tužbu protiv Zemunske bolnice, jer je, kako je naveo, zbog greške sistema njegov otac izgubio život. Đurić je pozvao predsednika Srbije ili premijerku da izađu sa njim na tv duel i da sa njim ukrste argumente – kako bi se videlo gde je istina o tom slučaju, prenosi N1.

Petra Đurića javnost je upoznala tokom protesta ispred Skupštine Srbije kada je reporterki N1 i rekao da je na protestima zbog oca, koji je nedavno preminuo u Zemunskoj bolnici jer “nije bilo respiratora”. Vlast i mediji njima bliski na sve načine pokušavali su da dokažu da Petar ne govori istinu.

“Pozivam predsednika, premijerku, ministra zdravlja, sve koji su komentarisali slučaj, da oni i ja, svi da izađemo na tv duel i da ukrstimo argumente da vidimo ko to laže”, kazao je on.

Đurić, koji tvrdi da su najviši državni zvaničnici obmanuli javnost i izneli podatke suprotne zvaničnoj medicinskoj dokumentaciji iz Zemunske bolnice u kojoj piše da nije bilo slobodnog respiratora i da se to mesto čeka, rekao je da zvaničnici diskredituju njega i njegovu poriodicu.

“Rekli su da sam krivično osuđivan, izvadio sam uverenje da nisam osuđivan, i da nisam pod istragom. To su metode kojim se državni fukcioneri služe, ali samo treba da se oslobodimo straha. Svi kojima je naneta šteta, nepravda, koji su ponizeni, treba da potraže svoju pravdu. Ja ih ohrabrujem da to urade”, kazao je Đurić.

On je dodao da ovo duguje svom ocu i da mora da istera istinu na videlo.

“Stvar je jasna, oni nisu imali respirator, trebalo je da bude prebačen u drugu bolnicu, ali nije bilo saradnje u sistemu. On je pušten da se sam izbori. To je nešto gde sistem nije postojao uopšte. To se možda desilo i raznim drugim bolesniima. Tužimo Zemunsku bolnicu koja nije reagovala”, kazao je Đurić.