Đukanović osudio odluku o priznanju Donjecka i Luganska: “Ovim potezom Rusija krši međunarodno pravo…”

2
EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK

(Beta) – Predsednik Crne Gore Milo Đukanović osudio je danas odluku Rusije da prizna nezavisnost ukrajinskih separatističkih regiona Donjeck i Lugansk, ocenivši da tim potezom Moskva krši međunarodno pravo i međunarodni poredak zasnovan na pravu.

“Osuđujemo sve akte o priznanju oblasti Donjecka i Luganjska kao nezavisnih entiteta, kojima se krši međunarodno pravo i međunarodni poredak zasnovan na pravu”, naveo je Đukanović na Tviteru.

Crna Gora, dodao je “ponavlja svoju nedvosmislenu podršku nezavisnosti, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine u okviru njenih međunarodno priznatih granica”.

Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je priznao nezavisnost Donjecka i Luganjska, proruskih separatističkih teritorija u istočnoj Ukrajini i potpisao “sporazume o prijateljstvu i uzajamnoj pomoći” s njima, a potom naredio ruskoj vojsci da “čuva mir” na tim teritorijama.

2 KOMENTARA

  1. Од морално безвредног човека се може очекивати да се у истој ситацији понаша на један начин ако му је то у интересу, или сасвим супротно ако му то није у интересу. Па тако дотични, да му име не спомињем јер не заслужује, признаје лажну државу КиМ насталу војном интервенцијом, мимо одлуке СБ УН, западних земаља-чланица НАТО пакта, али се противи признању независности других области у свету, јер то не одговара западним менторима од којих очекује да му уделе још власти, јер је и даље гладан власти и моћи.
    Западне земље, пак, немају кад да брину о њему, оне морају да жању оно што су посејале на КиМ. Па тако жању ,мало у Јужној Осетији, па мало у Абхазији, па по Криму жању лепо, нарочито по Севастопољу, па сад жању и на истоку Украјине Владимира Илича Лењина. Лепо су и посејали по Косову и Метохији, па ред је и да лепо пожању.
    А, кад смо већ код жетве, лепо Срби и Руси жању оно што су им српски и руски комунисти посејали. А, колико су дубоко посејали говори и то да се многи наши новинари и друге јавне личности дан данас поносе својим левичарским наслеђем. Што наш народ рече чега се паметан стиди луд се поноси.

Comments are closed.