“Đukanović je spreman na svakakve prljavštine…”

0
Foto Nedeljnik

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocenio je danas da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ne preti nikakva opasnost u Vašingtonu ukoliko bude čvrsto branio nacionalne interese, iako su “režimski mediji” stvarali sliku da mu tamo preti opasnost, da će biti izložen iskušenjima i pritiscima.

“Nema čega da se boji ako bude odlučan u odbijanju bio kakvog rešenje koje bi Kosovo i Metohiju izdvajalo iz ustavnog sistema Srbije. Neće ga uhapsiti, ubiti, čerečiti”, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Kako je istakao, “ko god kaže da je Kosovo nezavisno” odgovor treba da bude da to ne može i da je dosta Srbija “popuštala i išla niz dlaku Evropskoj uniji i  Americi”.

Šešelj je ukazao da je ovo veoma delikatan trenutak za američkog predsednika Donalda Trampa jer je, kako je naveo, zahvaljujući podršci Srba sa američkim državljanstvom, na prošlim predsedničkim izborima pobedio u onim državama gde je Hilari Klinton vodila sve do pred izbore.

“Ako bude korektan prema Srbiji i najvišim političkim predstavnicima Srba, može očekivati još masovniju i organizovaniju takvu srpsku podršku”, rekao je Šešelj. 

Govoreći o upravo završenim izborima u Crnoj Gori, on je “prijateljski skrenuo pažnju” predstavnicima tri, do sad opozicione stranke koje bi trebalo da formiraju vladu, da ne smeju sebi dozvoliti da se pojavi medjusobna nesloga već moraju da sačuvaju jedinstvo.

On je rekao i da nova vlada mora biti oprezna, dodajući da se prvo mora ukinuti “nakaradni” zakon o verskim zajednicama a onda krenuti u borbu protiv kriminala, a da sva ostala pitanja treba ostaviti za kasnije.

“Upozoravamo da je Milo Đukanović spreman na svakakve prljavštine. Ovaj miting koji je zakazan za 6. septembar nosi velike opasnosti”, naglasio je Šešelj, dodajući da Srbi moraju biti mirni i koncentrisani na svoje osnovne ciljeve.

Kako je naglasio, ne sme se dozvoliti da bilo ko izaziva versku ili međunacionalnu mržnju u Crnoj Gori.

“To su opasnosti koje vrebaju pre svega od dosadašnje vlasti. Njima je u interesu da se Srbi i muslimani, na primer u Pljevljima, medjusobno zakrve, ili Srbi i Albanci. To se ne sme dozvoliti”, rekao je Šešelj.

(Beta)