Đukanović: Građani moraju biti sigurni da je država u stanju da im garantuje mir

0
Foto: Profimedia

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je kako građani moraju biti “apsolutno sigurni” da je država u stanju da im garantuje mir i stabilnost i zaštitu ustavnog poretka, prenosi N1.

“Građani naše države moraju biti apsolutno sigurni da je država Crna Gora u stanju da im garantuje mir i stabilnost i da obezbeđuje ustavni poredak naše zemlje, da se veoma efikasno možemo suočiti sa svim destruktivnim namerama bilo otkuda da one dolaze, što smo pokazali i poslednjih dana”, naglasio je Đukanović u novogodišnjoj čestitki.

On je, ocnenivši da je odlazeća godina “uprkos brojnim izazovima, Crnoj Gori donela unapređenu stabilnost i napredak u mnogim oblastima”, naglasio spremnost da “Crna Gora ne bude talac istorijskih podela” i sposobnost da se problemi rešavaju “u skladu sa najboljim evropskim standardima i najboljom evropskom demokratskom praksom”.

“Produžen je dinamičan ekonomski rast i jednako tako kvalitetan demokratski razvoj. Državne institucije sada
imaju kvalitetniju efikasnost i funkcionalnost, a poboljšana je i vladavina prava. Sve to nam daje za pravo da kažemo da danas imamo bolji društveni standard i realan optimizam, da je dogledno moguć životni standard građana Crne Gore na evropskom nivou”, ocenio je Đukanović.

On je naglasio i da je Crna Gora “kao odgovorna članica NATO saveza, dodatno unapredila međunarodnu poziciju”.

“Paralelno s tim, vredno smo radili na obezbeđenju dobrosusedskih odnosa i saradnje u regionu. Uprkos izvesnim rezervama u politici Evropske unije, evropeizacija crnogorskog društva i članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji ostaje i dalje jedan od najvažnijih prioriteta državne politike”, naveo je Đukanović u čestitki i poručio sugrađanima da 2020. godinu s dočekaju s optimizmom.