Đukanović: Gašenje Montenegro erljansa čist populizam

0
Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

(Beta) – Predsednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je najava Vlade Crne Gore da ugasi nacionalnu avio kompaniju Montenegro erlajns čist populizam, sa moguće nenadoknadivim štetama po nacionalnu ekonomiju.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić saopštio je na današnjoj konferenciji za medije da će biti formirana nova nacionalna avio kompanija, a da u skorom roku možemo očekivati stopiranje letova Montenegro Erlajnza.

“Ugasiti biznis je jednostavno i brzo, čak i nacionalnu avio-kompaniju. Ali može biti i veoma rizično i nepromišljeno, posebno u zemlji koja četvrtinu svog BDP stvara u turizmu, a koja nije iskoristila ni 50 odsto svojih potencijala u toj delatnosti”, naveo je Đukanović na Tviteru.

“Neće ih ni iskoristiti bez lakše dostupnosti destinacije, a nje nema, između ostalog, i bez nacionalnog avio prevoznika. O tom našem nacionalnom, razvojnom interesu niko neće brinuti osim naše Vlade”, dodao je predsednik Crne Gore.

Prema njegovim rečima, današnja odluka Vlade nije izraz takve brige.

“Pre bih rekao da je reč o čistom populizmu, sa moguće nenadoknadivim štetama po nacionalnu ekonomiju”, zaključio je Đukanović.