DSS nije prešao cenzus, ali članstvo smatra da nema mesta raspravi o smeni Miloša Jovanovića

1
Foto: Nedeljnik

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) ocenilo je danas da je neprelazak cenzusa na parlamentarnim izborima neočekivan i nezadovoljavajuć ali da, uprkos tim rezultatima, nema mesta raspravi o odgovornosti predsednika stranke Miloša Jovanovića.

Kako se navodi u saopštenju, Predsedništvo DSS je analizirajući izborne rezultate ocenilo da će to otežati budući rad stranke, dok su rezultati na lokalnim i pokrajinskim izborima dobri.

“Stranka je povratila parlamentarni status u pokrajinskoj skupštini i prešla je cenzus u najvećem broju gradova i opština u kojima je učestvovala na izborima”, dodaje se.

Dodaje se da je Jovanović otvorio raspravu o sopstvenoj odgovornosti za rezultate ali da je Predsedništvo DSS jednoglasno ocenilo da takvoj raspravi nema mesta.

“Predsedništvo stranke pružilo je apsolutnu podršku Milošu Jovanoviću, istovremeno podržavajući i njegovo uverenje prema kojem u bliskoj budućnosti mora doći do radikalnih promena u organizaciji i načinu funkcionisanja stranke o čemu će se govoriti na Glavnom odboru stranke koji će biti održan u septembru. Postignuta je i saglasnost o neophodnosti daljeg jačanja organizacije kako bi se spremno dočekali budući izbori, beogradski i naročito predsednički”, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Све се у овим “штеточинским” странчицама одвија по истој матрици, 1. локални председник подноси извештај и предлаже, (обратити пажњу, ПРЕДЛАЖЕ, или НУДИ ) своју оставку (мудро је не даје) и 2. углавном, унисоно, то се одбацује, јер је изгледа “ударање главом о зид” и био циљ, и не ништа више од тога ? Интереси странке, јесу (мање-више) нарушени, али то је подношљиво. Интереси народа, односно шта би могла да донесе, као резултат нека друга опција, нису ни за разматрање.

Comments are closed.