DSK predaje zahtev za izglasavanjem nepoverenja Vladi Kosova: “Imamo više potpisa nego što je potrebno…”

0
Foto: Profimedia

Demokratski savez Kosova (DSK) prikupio je potrebnih 40 potpisa za pokretanje zahteva za izglasavanje nepoverenja Vladi Kosova, potvrdio je danas šef poslaničke grupe DSK Arben Gaši.

“Potpisi su spremni. Verujem da ukoliko ne bude konkretnih poteza premijera Kurtija, na kraju radnog vremena ćemo ih predati. Sve što mogu da potvrdim je da je potpisa prikupljeno više nego što je potrebno”, kazao je Gaši za agenciju Kosovapres.

Gaši je ukazao na to da je lider DSK Isa Mustafa ostavio vremena do danas da premijer Kurti ukine takse na robu iz Srbije i BiH, poništi odluku o smeni Agima Veljiu za funkcije ministra unutrašnjih poslova i javne uprave i da se izvini DSK i Veljiu, navodeći “da sada sve zavisi od kosovskog premijera”.

Stranka Isa Mustafe ima 28 poslanika, ali postoje četiri poslanika koji su se protivili svrgavanju Vlade Aljbina Kurtija.

Alijansa za budućnost Kosova ima 13 potpisa i šest potpisa ima Socijaldemokratska inicijativa i Alijansa novo Kosovo, što je dovoljno da se pokrene postupak.

Za sada se ne zna da liće zahtev DSK za izglasavanje nepoverenja Kurtiju, podržati iDemokratska partija Kosova, koja ima 24 poslanika.

(Beta)