DS: “Tužilaštvo odmah da preuzme sve dokaze koje Vučić ima o prisluškivanju…”

0
Foto: DS logo

(Beta) – Demokratska stranka (DS) pozvala je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal da “odmah” preuzme sve dokaze o prisluškivanju koje poseduje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a za koje je sam ranije izjavio da ne želi nikom da ih pokaže.

Iz DS su naveli i da su istražni organi “dužni da javnost obaveste o tome ko su ‘bezbednosno interesantne osobe’ sa kojima je komunicirao šef države i kojim povodom je ta komunikacija ostvarena”.

“Očekivali smo da prethodnih dana krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića podnese neko od zaštitnika njegovog imena i lika, baš kao i u slučaju ‘Jovanjica’, ali se to nažalost nije desilo. Kako se ovakve situacije više ne bi ponavljale, pažljivo ćemo pratiti rezultate istrage i sudski proces povodom prijave protiv ‘NN’ službenih lica koja su izvršila neovlašćeno prisluškivanje predsednika Srbije, uz zahtev pravosudnim organima da sve odgovorne procesuiraju”, stoji u saopštenju.

Navodi se i da postoji sumnja da su pored predsednika Srbije protivzakonito prisluškivani i “mnogi predstavnici opozicionih stranaka, novinari, javne ličnosti i drugi kritičari režima”.

“S obzirom na to da posle lažnih izbora u Srbiji ne postoji nikakva parlamentarna kontrola bezbednosnih službi, zahtevamo da nadležni organi daju odgovor i povodom ovih zabrinjavajućih indicija”, naveli su iz Demokratske stranke i apelovali na medjunarodnu zajednicu da pažljivo prati taj slučaj i njegov sudski epilog. 

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ