Dritan i Milo postigli dogovor o “opozivu ambasadora”: Đukanović ranije odbio da potpiše predloge jer nije hteo da “saučestvuje u blaćenju tih ljudi”

0
screenshot

(Beta) – Dogovor o opozivu “određenog broja ambasadora” Crne Gore postigli su predsednik Milo Đukanović, potpredsednik Vlade Dritan Abazović i ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović, objavljeno je juče u Podgorici.

“U tom kontekstu, postignut je dogovor u pogledu izlaska iz problema opoziva jednog broja ambasadora, a koji je prvenstveno bio vezan za javna obrazloženja povodom predloga Vlade”, navodi se u saopštenju Đukanovića, Abazovića i Radulovića.

Iz saopštenja nije jasno da li to znači da će Đukanović potpisati opoziv svih sedam ambasadora što je Vlada ranije tražila uz obrazloženje da su naneli štetu državi.

Dogovoreno da se “nastavi dosadašnja pozitivna praksa konsultacija” o spoljnoj politici, koja će “garantovati kvalitetan dijalog i odabir kadrova čime će se nastaviti dosadašnji stabilan vanjskopolitički kurs Crne Gore”, piše u saopštenju.

Đukanović je 22. januara rekao da neće potpisati predloge za opoziv sedam ambasadora jer bi to, kako je ocenio, značilo da “saučestvuje u blaćenju tih ljudi”.

“Polovina od ovih ljudi koji se opozivaju, nikad nisu bili članovi Demokratske partije socijalista, ali su neki od njih ili manje-više svi obavljali vrlo važno poslove u našem društvu. Lično ih znam i niko od njih nikada ne bi uradio ništa na štetu države”, rekao je tada Đukanović.

Đukanović je ranije već odbio da potpiše opoziv sedam ambasora koje predložilo Ministarstvo spoljnih poslova.