Dritan Abazović: “Dogovorili smo se sa crkvom, zakon ćemo izmeniti za pet minuta…”

1
Foto: Printscreen Youtube / Crno na bijelo

Proteklih dana u Crnoj Gori se sve češće govori o Zakonu o slobodi veroispovesti, a navodno je upravo taj zakon tačka spoticanja u eventualnom dogovoru između stranaka pobednica parlamentarnih izbora.

URA koju predvodi Dritan Abazović na udaru je budućih koalicionih partnera jer navodno samo oni ne žele da se Zakon o slobodi veroispovesti suspenduje.

Ipak, Abazović je za Nova.rs rekao da je potrebno pet minuta da zakon bude izmenjen, tako da svima odgovara.

“Ljudi koji treba da se dogovore oko Zakona o slobodi veroispovesti su se već sve dogovorili. To će biti rešeno za pet minuta. Zakon nećemo povlačiti jer to nije praktično i to je jedini razlog. Biće izbačeni svi sporni članovi, što je u interesu svih, pa i crkve”, rekao je Abazović.

Istakao je da nije dobro da se ulazi u polemike i prepucavanja.

“Ne treba nam javna polemika. Pokušavamo da se dogovorimo s članovima Demokratskog fronta i sa ostalim strankama u koaliciji koje su okupljene oko Zdravka Krivokapića. Optimista sam i mislim da ćemo vrlo brzo naći rešenje i dogovoriti se. To je ono što građani očekuju od nas. Moram da naglasim da su naši stavovi vrlo jasni i jednostavni. Oko Zakona o slobodi veroispovesti smo se dogovorili s crkvom i to nam je najvažnije. U potpunosti podržavam Krivokapića i među nama nema konflikata, što je najbitnije. Cela priča sa zakonom je gotova – rešena”, naglašava Abazović.

Zaključuje da je primarni i najvažniji zadatak formiranje vlade.

“Ne želim da odgovaram na raznorazne naslove u medijima i da se prepucavam. Potpuno je sada nebitno koju ću ja funkciju dobiti, oni kojima su samo funkcije bitne neka se zadovoljavaju titulama. Treba što pre formirati vladu i to je sada jedino važno”, naglašava Abazović.

1 KOMENTAR

  1. Mali, ostavio si me bez komentara, niti se moze dodati niti oduzeti ono sto si rekao.. napred i Bog nek te cuva i sve casne gradjane CG.

Comments are closed.