Dritan Abazović: Crna Gora neće postati ni srpska Sparta, ni velika Albanija…

1
Foto: Printscreen Youtube / Crno na bijelo

Lider URA-e od koje zavisi formiranje vlasti u Crnoj Gori, Dritan Abazović izjavio je danas da Crna Gora neće postati ni srpska Sparta ni velika Albanija, da u evropskoj vladi nema mesta za Demokratsku partiju socijalista i da neće podleći pritiscima.

Abazović je dodao da nema nikakvih kompromisa sa nacionalnim interesima Crne Gore.

On je na konferenciji za medije rekao da će se Crna Gora razvijati kao građanska država, i da je uslov ove platforme ekspertska vlada. Abazović je poručio da za DPS neće biti mesta u ekspertskoj vladi, ali hoće u administraciji.

Kazao je da, uprkos pozivima i porukama koje je primio u prethodnom periodu, daje reč da neće podleći pritiscima bilo koje vrste i da je njegov najveći interes nacionalni interes Crne Gore. 

Kazao je da je u ovom trenutku poražena mafija i kriminal, a ne građani bilo koje nacije ili orijentacije. 

Poručio je da se trebaju smanjiti tenzije, i pozvao pripadnike manjinskih naroda da se ne osećaju ugroženim. 

On je najoštrije osudio sinoćnje sukobe i pozvao sve građane Crne Gore na mir.

Nekoliko osoba povređeno je u Podgorici tokom noći u sukobima pristalica DPS-a i opozicije, objavili su podgorički mediji.

Teži incident sprečila je policija, koja je razdvojila te dve grupe. Letele su kamenice, flaše, čaše, pepeljare. Iz Uprave policije je potvrđeno da ima više sporadičnih prijava o narušavanju javnog reda i mira, te da je kasno popodne u Nikšiću privedeno šest osoba.

Tri opozicione stranke – koalicija okupljena oko Demokratskog fronta (DF) koju predvodi do skora javnosti nepoznati profesor Zdravko Krivokapić, koalicija okupljenja oko Demokratske Crne Gore Alekse Bečića i koalicija oko pokreta URA Dritana Abazovića imaju većinu za formiranje vlasti odnoso 41 od ukupno 81 mandata u parlamentu.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Како неко може назвати Црну Гору потенцијалном српском Спартом, са половином становништва огрезлом у антисрпство ? При чему странка која предводи то антисрпско беснило, је и даље, појединачно, најбројнија ! Српска Спарта, СИЦ !

Comments are closed.