Drašković: Sve govoreći da putujemo ka Briselu, putovali smo u suprotnom smeru

5

Predsednik Srpskog pokreta obnove i nekadašnji šef diplomatije SRJ Vuk Drašković kritikovao je u autorskom tekstu za Danas nameru vlasti da se Srbija priključi Evroazijskoj uniji.

On podseća da je od pada Slobodana Miloševića, programski cilj svih vlada Srbije bio članstvo Srbije u Evropskoj uniji i pita “dokle smo stigli”.

“Sve govoreći da putujemo ka Briselu, putovali smo u suprotnom smeru. EU je daleko, a Evroazijskoj uniji pristupićemo već u oktobru. To je uspeh, kažu, jer na tržištu Evroazijske unije živi 180 miliona ljudi”, piše Drašković i opet pita da li je tako.

On zatim navodi brojke koje kažu da Srbija izvozi više u BiH nego u Rusiju, Belorusiju, Kazahstan, Kirgistan, i Jermeniju zajedno, koje čine Evroazijsku uniju, a njima dodaje i Kinu.

“Zemlje EU su donirale, poklonile Srbiji više od tri milijarde evra, a Sjedinjene Američke Države jednu milijardu. Narod u Srbiji to ne zna. Veruje medijima – sa Zapada stižu samo pretnje i ucene, a Rusija i Kina su darodavci i dobrotvori, iako poklona iz tih država nema”, navodi Drašković i dodaje, između ostalog, da Srbija time rizikuje da ostane bez milijardi evra donacija, subvencija i bespovratne pomoći iz pretpristupnih fondova EU.

Rizikuje, po njegovom mišljenju, i civilizacijski raskol sa svojim građanima koji žive na Zapadu, a kojih je samo u zemljama EU blizu dva miliona.

5 KOMENTARA

  1. Nije Vuk problem Srba već stara borba “internacionale”, internacionalista Srba, protiv kapitalističkog zapada a naravno da im je na prva na udaru najača zemlja kapitalizma Amerika i liberalizam. I nacizam i komunizam kao kolektivistički sistemi od pojave su videli u ideologiji i sistemu liberalizma najvećeg protivnika. Pogledajte po netu šta pišu neokumunisti i neofašisti u vezi Amerike, Engleske, i liberalizma u ekonomiji, pravu, filozofiji. Isto pišu i misle. Znači problem Srbije je zabluđivanje i neokumunisti zaogrnuti plaštom nacionalizma a ne Vuk.

    • Preciznije rečeno, glavni srbski problem, još odDrezdenskg kongresa KPJ 1928., su nacioanl-komunisti među malim narodima koji žive sa Srbima na Balkanu, i preko kojih su “sile mraka” uništile Kraljevinu Jugoslaviju (a pre toga Carevinu Rusiju).

  2. Iz koje rupe se ovaj pojavio? Koliko se sećam do sada se nigde nije pojavljivao u javnosti sa tom pričom, verovatno je potrošio pare koje je dobijao od amera onih godina kad je bio vođa dosovskih protesta. Verovatno sad hoće da preuzme kormilo od onoga dileje Sergeja, alo bre pa narod se opametio. Ti ako si dobio pare od amera, mi nismo.

    • Vuk Draskovic od 1990 te godine govori o Srbiji na zapadu,ulasku u EU i priključenju u NATO.Uvek ponavlja isto. Ne moramo biti članovi njegove stranke,ne moramo ni glasala za njega ali smo hrišćani i prestanimo sa tolikim lazima i nepravdom prema ovom čoveku i njegovim saradnicima

Comments are closed.