Dragomir Karić: “Mira Marković će biti kremirana u Rusiji i sahranjena u Srbiji”

0
Foto: Printscreen

Dragomir Karić, poslanik Pokreta snaga Srbije i poslednja osoba iz Srbije koja je videla Miru Marković pre nedelju dana, rekao je za Kurir da će supruga bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, sigurno biti sahranjena u Srbiji.

Karić tvrdi da će Markovićeva, koja je juče preminula u 77. godini u moskovskoj bolnici, gde je lečena mesec dana, prethodno biti kremirana u ruskoj prestonici.

“Mira Marković će biti sahranjena u Srbiji, 100 odsto. Najverovatnije u Požarevcu. Ali će prethodno biti kremirana u Moskvi. To je bila njena želja. Nije Marko išao u konzulat, ali je naše diplomatsko predstavništvo obavešteno, razgovarali su telefonom. U kontaktu sam sa Markom, jutros je išao u bolnicu na prepoznavanje, identifikaciju. Mirina smrt je za njega šok. Nije ništa nagoveštavalo da će da umre. Pre desetak dana sam je video. Imala je dve operacije i oporavak je dobro tekao, ali je onda dobila upalu pluća i sve se zakomplikovalo, pala je u komu. Uprkos svemu, Marko se dobro drži, jak je, pravi sin. Preuzeo je sve na sebe, a ovde ćemo mi i iz SPS biti tu za svu neophodnu organizaciju”, rekao je Karić za Kurir.

Za sada je, kako je rekao, nepoznanica datum sahrane, koji zavisi od administracije dve države.