Dragana Rakić: Frakcija DS-a zaposela centralu stranke, došli su huligani Božovića i Kene…

0
. (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je večeras da su predstavnici suprotstavljene frakcije rukovodstvu DS-a ušli i “zaposeli” centralu te stranke u Nušićevoj ulici u Beogradu.

Rakić je za agenciju Beta kazala da su u prostorije te stranke došli “huligani koje su angažovali (funkcioneri DS) Balša Božović i Radoslav Milojičić – Kena”.

“Mi ćemo o svemu tome obavestiti javnost i naše strane partnere, a sutra i nadležne organe”, rekla je Rakić.

Ona je ocenila da je reč o delu stranke koji žele da budu “kooperativna opozicija” predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“To je upravo ono što se vidi mesec dana, kao što su imali ideju da izazovu nezakonitu sednicu 17. maja, pa i nasilni i nezakonit pokušaj preuzimanja DS i postavljanja nekoga će biti pod uticajem Aleksandra Vučića”, dodala je ona.

Većinom glasova članova Glavnog odbora Demokratske stranke (GO DS) danas je na sednici u Beogradu usvojen izveštaj predsednika stranke Zorana Lutovca, nako čega je Rakić proglasila pobedu struje koju on predvodi.

Lutovac je rekao da su članovi GO uspeli da “odbrane DS od Aleksandra Vučića”, da je stranka tako ostala pri bojkotu današnjih izbora u Srbiji i da će nastaviti da se reformiše.

Protivnici Lutovca su, pošto je sednica prekinuta, u hodniku ispred sale objavili da sazivaju izbornu skupštinu stranke.

“Raspisujemo izbore za predsednika i potpredsednika stranke”, rekao je potpredsednik DS Dragoslav Šumarac, koji je na tom skupu izabran za zamenika predsednika stranke.

(Beta)