Dragan Bujošević ponovo izabran za direktora RTS

0
Foto Nedeljnik

Dosadašnji direktor RTS Dragan Bujošević izabran je danas za drugi mandat na čelu javnog servisa Srbije, koji traje narednih pet godina, prenosi Danas.

Bujošević je izabran na današnjoj sednici Upravnog odbora RTS sa sedam od devet glasova.

RTS je pre ovog konkurs tokom prošle godine raspisivao prethodno dva konkursa nakon kojih nijedan kandidat nije dobio dovoljan broj glasova za izbor na mesto direktora javnog servisa Srbije.

Dosadašnjem direktoru RTS-a je mandat istekao 5. maja prošle godine, nakon čega je sve do sada bio na mestu vršioca dužnosti te pozicije. Bio je i kandidat na prethodnim konkursima tokom prošle godine, ali nije dobijao dovoljan broj glasova.

Bujošević je bio autor TV emisije „Nije srpski ćutati“ na nekadašnjoj BK televiziji. Već u prvoj godini emitovanja emisija „Nije srpski ćutati“ dobio je nagradu „Dušan Duda Timotijević“ za unapređenje televizijskog novinarstva.

Najduže je, od 1989. godine, radio u dnevnom listu Politika, čiji je glavni i odgovorni urednik bio od 2008. do 2013.

Radio je u NIN-u kao novinar, pomoćnik i zamenik glavnog urednika. Bio je glavni urednik magazina Evropljanin od 1997. do 1999. Sem na BK, radio je i za Prvu srpsku televiziju, gde je od 2011. do 2015. vodio emisiju „Stav Srbije“.

Bio je prvi predsednik Upravnog odbora Saveta za štampu u Srbiji.

Objavio je knjigu „5. oktobar – 24 časa prevrata“. Bujošević je dobio brojna novinarska priznanja među kojima i nagrada „Staša Marinković“, koju mu je Danas dodelio 2008. za analitičko novinarstvo.

Rođen je 1954. godine u Beogradu. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.