“Draga, i to se desilo…”: Transrodna jutjuberka Niki vodiće Evroviziju

1
Foto: Profimedia

Jutjuberka Niki de Džeger, poznatija pod umetničkim imenom Niki Tutorijals, biće jedna od ovogodišnjih voditeljki Evrovizije, koja će se održati od 12. do 16. maja u Roterdamu.

Niki će sa 65. takmičenja Evrovizije izveštavati putem internet-kanala, piše na zvaničnom sajtu ovog muzičkog takmičenja.

Ona će snimiti i posebnu seriju izveštaja za Jutjub, sa umetnicima koji učestvuju, ali iza scene, i izveštavaće sa crvenog tepiha tokom ceremonije otvaranja.

Međutim, ono što je interesantno u vezi sa Niki jeste da je ona rođena kao muškarac, ali je nedavno priznala da je transrodna osoba.

Nju je prvi podržao pevač i prošlogodišnji pobednik Evrovizije Dankan Lorens iz Holandije.

“Draga Niki, i to se desilo. Sećam se kada smo razgovarali o ovome. Smejali smo se, sanjali smo i držali palčeve. A sada, ti si onlajn voditeljka Evrovizije. Verovatno najbolja koju su ikada imali. Ponosan sam na tebe, vidimo se u maju”, napisao je na Instagramu Lorens.

“Od trenutka kada je Dankan Lorens pobedio u Tel Avivu, imala sam samo jednu želju, da se uključim u holandsko izdanje Evrovizije. Kada su mi se krajem prošle godine obratili tim povodom, bila sam izuzetno počastvovana. Stvarno se radujem što ću doživeti ovo jedinstveno iskustvo”, rekla je Niki, a preneo B92.

Niki se inače bavi šminkanjem, a nedavno je priznala svoju tajnu. Tokom karijere krila je da je transrodna osoba, a istakla je kako su je zbog toga ucenjivali i pretili joj.

1 KOMENTAR

Comments are closed.