Dr Tiodorović: „Trebalo bi razmisliti o posledicama eventualne proslave novogodišnje noći…“

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Vlada Srbije usvojila je odluke Kriznog štaba da restorani i kafići 31. decembra i 1. januara rade do 18 sati, a prehrambeni objekti do 20 sati, a na konferenciji Kriznog štaba za medije dr Branislav Tiodorović da razume potrebu za slavljem, ali da se moraju poštovati mere.

„Na početku godine sve mora biti tako organizovano i otuda ovaj poziv privatnim žurkama, onima koji to žele da proslave kako misle da je najbolje, ali neka to ne bude više od minimalnog broja ljudi potrebnog da zaštiti svoje zdravlje i zdravlje drugih“, rekao je dr Tiodorović.

On je istakao da bi „trebalo razmisliti o posledicama koje može prouzrokovati jedna noć“.

„Moramo birati između onoga da možda proslavimo doček Nove godine možda malo drugačije nego što smo navikli – sa manje okupljanja u uslovima koji to mogu da omoguće, da bismo za sledeće praznike bili u boljoj situaciji i sa većim entuzijazmom posvećeni budućnosti“, rekao je dr Tiodorović.

On je istakao da, kada je reč o vakcinama, „imamo izuzetno dobru pripremljenost vakcinalnih ekipa, spremnih da aplikuju vakcine čim stignu u januaru“.

„Možda sam previše optimističan, ali sa vakcinacijom možemo da postignemo takav kolektivni imunitet da ova bolest postane sporadična“, rekao je dr Tiodorović.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga „ISTORIJA 21. VEKA“ za samo 7.999 dinara!