Dr Tiodorović: Slave treba organizovati, svaki domaćin da stvori bezbedne uslove…

0
Foto: Printscreen Nova S

(Beta) –  Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da porodične slave treba organizovati ali tako da svaki domaćin razmisli kako će stvoriti uslove da se to slavlje bezbedno odvija u epidemiološkom smislu. 

Tiodorović je povodom početka sezone slava u Srbiji rekao da za organizaciju tih slavlja nisu potrebne “nikakve posebne mere”.

“Potrebno je da svaki domaćin razmisli kako će stvoriti uslove da se to slavlje odvija bezbedno, kolika je prostorija, koliko gostiju dolazi, sprovoditi dezinfekciju, prati ruke vrlo često, posebno tokom pripreme hrane”, rekao je epidemiolog za televiziju Pink. 

Naveo je i da očekuje da će te preporuke poštovati većina građana koja je po njegovim rečima, zaslužna za sadašnji “dosta dobar” rezultat kada je reč o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

“Ipak, pošto smo okruženi vrlo lošom situacijom, moramo biti vrlo oprezni i organizovani kako bismo očuvali trenutnu situaciju. Tako ćemo se bolje pripremiti za zimske mesece kada su rizici zaražavanja mnogo veći. Zato je potrebno da postojeće mere još savesnije i do kraja sprovodimo jer ćemo time moći da smanjimo mogućnost zaražavanja”, rekao je Tiodorović.