Dr Tiodorović: “Epidemološka situacija pod kontrolom, u “Juri” samo dva odsto zaraženih…”

0
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Epidemiloška situacija na jugu Srbije, uključujući i Leskovac i Vranje, je pod kontrolom o čemu govori podatak da je od ukupnog broja testiranih na koronavirus u leskovačkoj “Juri” samo dva odsto pozitivnih, izjavio je danas epidemilog Branislav Tiodorović Radio televiziji Srbije. 

On je rekao da se stalno prati epidemiloška situacija i u Vranju i vranjskoj fabrici nameštaja koja je proteklih dana bila nosilac pozitivnih nalaza. 

Prema Tiodorovićevim rečima, pod kontrolom je stanje i u Gerontološkom centru u Nišu i u domovima za stare osobe u Aleksincu i Negotinu. 

“U Gerontološkom centru u Nišu imamo sada 120 korisnika, a 11 ih je još na lečenju u Kliničkom centru, ali će verovatno vrlo brzo biti vraćeni u Gerontološki centar. U Aleksincu nema obolelih niti onih za koje se sumnja da su oboleli. U Negotinu se takođe preduzimaju mere”, izjavio je Tiodorović. 

On je dodao da se i dalje radi na testiranju korisnika gerontoloških centara i zaposlenih, tako da su juče testirana 44 radnika Gerontološkog centra u Nišu. 

“Treba razmišljati o tome da se rodbini omogući poseta korisnicima u gerontološkom centrima koji su bili potpuno zaštićeni i u karantinu. To je važno iz psiholoških razloga, kako bi lakše prebrodili ovaj period”, izjavio je Tiodorović. 

(Beta)