Dr Rade Panić: “Mnogo toga se krije. Sumnjam u tačnost zvaničnih podataka o broju zaraženih zdravstvenih radnika…”

2
Foto N1

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta, anesteziolog Rade Panić izjavio je da je bilo vremena da se Srbija pripremi za koronavirus kako bi sistem funkcionisao, ali da se to nije desilo.

“Sve što je važilo pre koronavirusa i sada važi. Jedva smo izvukli ministra zdravlja Zlatibora Lončara, pojavio se u javnosti pre sedam dana i to zbog našeg prozivanja”, rekao je Panić za TV Vojvodina.

Kako je rekao, poslali su “bar deset dopisa sa predlozima i primedbama”, ali nisu dobili odgovor, kao i da taj sindikat postavlja pitanja Kriznom štabu preko novinara.

On je rekao da je “velik upliv politike” i naveo da sindikat pita ko je odredio da je Krizni štab za borbu protiv koronavirusa u ovakvom sastavu i ko je odredio da su to najboji stručnjaci.

“Zašto tu nije doktor Zoran Radovanović koji je rekao da ne mogu da se donose politički odluke, već da to radi struka”, rekao je Panić, kao i da u Kriznom štabu sedi “90 odsto ljudi, ako ne i više, koji su poslušnici vlasti”.

On je upitao da li je neko čuo nekog iz Kriznog štaba kako je rekao da je “nedozvoljeno da bilo ko iz vlasti, a posebno neko ko je idol gradjana, kao predsednik, krši ono što je struka rekla, odnosno da bi trebalo izbegavati kontakte, da nema okupljanja više od dvoje i da ne treba putovati bez preke potrebe”.

“Da li bi u nekoj pristojnoj zemlji bilo dozvoljeno da političar drži predavanje direktoru bolnice u Novom Pazaru šta je respirator”, rekao je Panić.

On je naveo da sumnja u tačnost zvaničnih podataka o broju zaraženih zdravstvenih radnika, dodajući da je i ovakav velik, kao i da je prema dostupnim podacima umrlo 12 lekara i zubara.

Na pitanje da li očekuje da neko kaže kako on iz političkog ugla komentariše zbivanja, Panić je rekao da se dobrovoljno ponudio da ide u kovid jedinicu, ali da mu je odgovoreno usmeno da “nije politički podoban”.

“To znači da ću biti svedok i pričati o onome što vidim jer se trenutno mnogo toga krije”, rekao je Panić.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

Comments are closed.