Dr Petrović: Još nije odlučeno da li će deca u junu ići u školu, to bi imalo i svoje prednosti…

2
Profimedia/Ilustracija

Ministar prosvete Mladen Šarčević juče je govorio o povratku srednjoškolaca u školske klupe u junu, gde bi pre i posle velike mature trebalo da budu popravljane i zaključivane ocene.

I doktor Predrag Kon naglasio je da je od 1. juna takva odluka u nadležnosti Ministarstva prosvete.

Ipak u intervjuu za “Blic” prof. dr Vladimir Petrović, epidemiolog i direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine i član Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa, tvrdi da ništa još uvek nije odlučeno.

“Još nije doneta konačna odluka da li će deca ići u školu u ovoj školskoj godini. Sigurno je da se to neće desiti do 31. maja. U stručnom delu Kriznog štaba se još vode razgovori da li da se deca u junu okupe u škole na dve do tri nedelje. To ima i svojih prednosti i mana. Utvrdili smo da je bolest kod dece i kod mlađih od 20 godina praćena blagom kliničkom slikom i kod zdravih ne zahteva bolničko lečenje. Rizik postoji samo kod dece koja boluju od nekih hroničnih bolesti koje su rizik bez obzira na uzrast. Pratićemo saznanja iz drugih zemalja pre donošenja bilo kakve odluke, ali konačnu odluku će doneti Ministarstvo prosvete nakon procene epidemiologa”, rekao je doktor Petrović.

Šarčević juče nije govorio o deci osnovnoškolskog uzrasta, osim o maturantima koji će imati pripreme pred testove koje polažu.

2 KOMENTARA

  1. Ljudi mislim da je suludo iz dana u dan menjati misljenja,hoce li se napokod doneti konacna odluka. Ovo vise nema smisla.

Comments are closed.