Dr Kon: Zabrana okupljanja da ostane na snazi. Ako nema garancije da će poštovati mere, ne bi trebalo da bude publike na utakmicama…

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/EV)

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 Predrag Kon izjavio je da strahuje da će situacija sa ponovnim talasom virusa da se ponovi nakon popuštanja mera i predlaže da zabrana okupljanja, naročito za sportske događaje, ostane na snazi do daljnjeg.

Kon je rekao da ono što se desilo, ne sme da se ponovi.

“Ne smeju se mere popuštati kao prvi put. To naročito važi za sport i svetske utakmice. Ako nema garancije da će se poštovati mere, po meni, ne bi trebalo ikada više da bude publike na utakmicama”, rekao je Kon za Objektiv.

Virus se sigurno adaptira na sve uslove i tu nema dileme. Popustio je, ali još uvek je to daleko od onoga kako se mi ponašamo, smatra Kon.

“Ja sam neprekidno u kontaktu sa ljudima koji uzimaju briseve. Do sada nikada nisam imao simtome i nikada se nisam testirao, ali takva mogućnost i rizik uvek postoji, bez dileme”, rekao je Kon.

2 KOMENTARA

  1. Degutantno i dosadno ,jedno te isto od “dr.kon”-a i mogao bi poput pevaca “malo da prikoci” -jednostavno NAROD mu vise nista neveruje!

  2. “Ne smeju se mere popuštati kao prvi put….” А вашар у Јагодини је у оквиру “мера” ? Комедија.

Comments are closed.