Dr Kon: Pogoršava se situacija sa koronavirusom, nema naznake brzog poboljšanja…

3
Foto Igor Pavićević

Član državnog Kriznog štaba za borbu protiv pandemije Predrag Kon izjavio je da se situacija sa koronavirusom nesumnjivo pogoršava i da je takva da se “ne vide naznake da će biti brzog poboljšanja”, prenosi N1.

Kon je, u gostovanju na televiziji Pink, rekao da je alarmantan podatak da čak 57 odsto obolelih od koronavirusa ne zna gde se zarazilo, što automatski pokazuje da je virus u cirkulaciji, a posebna opasnost od inficiranja je u javnom saobraćaju, kao i u drugim zatvorenim prostorima.

Kako je objasnio, predstoje prijemni ispiti, maturske večeri, svadbe i druga slavlja, a sve to su rizični skupovi.

“Lično mislim da je situacija dovoljno pogoršana i treba da se ‘uzmemo u pamet’. Možemo da razmišljamo i o prekidu rada noćnih klubova i smanjenju radnog vremena lokala”, konstatovao je Kon.

On je dodao da su to stvari koje se razmatraju u Kriznom štabu i da smatra da je bolje da te mere budu donete što pre, nego da se situacija pogoršava.

3 KOMENTARA

  1. Mi se brinemo da li ćemo završiti julski ispitni rok, a oni razmišljaju o radu noćnih klubova!

  2. Postovani dr Kon,
    Ako ovo dodje do Vas, jedino sto mogu da Vam porucim jeste da makar pokusate da izdejstvujete mere koje ce pomoci da ne krenemo u eksponencijalni rast i kolaps zdravstvenog sistema. Mislim da zatvaranje nocnih klubova i krace radno vreme ugostiteljstva nece bitno uticati na ekonomiju a na prenosenje hoce u dobroj meri. Isto tako i javna okupljanja treba zabraniti. Maturske veceri odloziti. Ekskurzije takodje. Te zabrane nisu kljucne za privredu. Maske mogu biti svuda obavezne, zar ne? Ne pravim se ja pametna, nisam lekar. Samo Vas hrabrim da vratite struci mesto koje joj pripada. I da ne dozvolimo da se sve vrednosti izgube u haosu ove groteske od zivota. Hvala ako ovo procitate.
    Pozdrav,
    Zeljana iz Beograda

Comments are closed.