Dr Kon: Koleginica mi je rekla da starima nije ostalo puno proleća, a da sam im uzeo jedno…

7
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/EV

Epidemiolog doktor Predrag Kon prethodnih je dana bio žiži interesovanja zbog želje da napusti krizni štab usled nezadovoljstva građana, kako je opisao neke reakcije javnosti.

Među brojnim kritikama u vezi sa radom kriznih štabova i državnog rukovodstva deo javnosti često kritikuje i oštrinu mera.

Kon je ranije rekao da su tim merama najviše pogođeni stariji od 65 godina, a zanimljiv primer o tome dao je u vaskršnjem intervjuu za Kurir.

“Penzioneri su najsavesniji i najviše cene život. Videćemo da li će mere za njih biti kao preporuke ili drugačije. Lično ću biti otvoreniji prema starijim građanima. Kako mi reče jedna koleginica – “nama starijima nije ostalo još puno proleća a ti si nam već uzeo jedno”. To mi je stalno u glavi”, rekao je Kon za Kurir.

On je danas na redovnoj konferenciji za štampu istakao da ukidanje vanrednog stanja za sobom povući i ukidanje svih mera u vezi sa epidemijom i da će te mere biti potpuno ukinute tek kada ne bude više zaraženih u Srbiji.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

7 KOMENTARA

 1. Vecu bruku i sramotu nisam cuo i ne pamtim za zivota,a imam podosta godina,od najave jednog od vodeceg (ne)coveka grada,da ce organizovati tri puta nedeljno “festival pesme i igre” za one koji su u izolaciji, i ZA “siroke nardne mase” ,dok se sahranjuju heroji lekari I medicinske sestre ,penzioneri ….. ko zna koliko, SVAKAKO VISE OD STOTINE LJUDI…. Zar je ovo vreme za veselje?

 2. Ja verujem dr Konu, zaista mislim da su radili kako treba, svi se pravimo pametni, sta bi bilo da smo svi sretali, bilo bi mnogo vise preminuli, moje misljenje da su svi nasi lekari heroji, svaka im cast, a preminuli, nek im je laka zemlja i porodicama saucesce

 3. Volela bih da znam da li je dr Kon pogledao karikaturu Dusana Petricica “Za uspomenu i dugo secanje”! Hvala mu, ne treba on i predsednik da me stite kucnim pritvorom i plase naoruzanim vojnicima! Mogu i sama da se cuvam!
  Konu nije ovo trebalo po stare dane, da dozvoli sebi da izigrava ikebanu vlastima!

 4. Ajde da malo RAZMISLIMO…!
  Izolacija za 65+ bi imala smisla jedino ukoliko su u potpunoj izolaciji…a ne ovako,dolaze im deca i dr. koji cirkulišu i mogu sami da budu prenosioci.
  Tako da jadni ljudi odumiru u svojim kućama POTPUNO DŽABE!!!
  U stvari ovo će biti potpuni KONTRA efekat….kada se JEDNOG DANA sve završi,počeće da masovno umiru od svih ostalih bolesti !!!
  Ja bih ovo nazvao pravim imenom – GENOCID NAD PENZIONERIMA !!!

  • Upravo tako. GENOCID.
   Ako je za utehu, neko to sve gleda “odgore”. I taj neko ima poslednju reč.
   Za razmišljanje – mislim da je ovo dovoljno. Jedini je problem što je genocid izvršen i nad zdravim razumom.

Comments are closed.