Dr Kon: Epidemija neće biti spuštena na nulu pre polaska u školu, aktivnost virusa se jako sporo smiruje…

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/EV)

Epidemiolog Predrag Kon izajvio je za TV Pink da se epidemija koronavirusa u Srbiji na nekim nivoim stabilizovala, ali da se aktivnost virusa jako sporo smiruje, što se vidi kroz evidenciju onih koji se prvi put javljaju u kovid ambulante.

„Ne možemo da kažemo da smo srećni i zadovoljni kada još uvek imamo nova zaražavanja i smrtne slučajeve. Jeste se stabilizovalo na broju između 200 i 250“, naveo je Kon, a preneo N1.

Kako je objasnio, iz nedelje u nedelju se smanjuje aktivnost onih koji se u kovid ambulante javljaju sa simptomima ovog virusa.

„Moram da naglasim da mi imamo, 10 odsto naših sugrađana koji ne poštuju nikakve mere, i to jeste činjenica. Isto tako imamo i nepoštovanje na pojedinim mestima“, rekao je Kon.

Ukazao je i na to da je i dalje potrebno povećati kontrolu sprovođenja epidemioloških mera zaštite.

„Potrebno je pronaći efikasniji mehanizam sprovođenja kontrole koje će uključivati određene kaznene odredbe. Epidemija neće biti spuštena na nulu pre polaska u školu“, naveo je Kon.

1 KOMENTAR

  1. je da nece pasti na nulu, ali u tom slucaju nije jasno zasto se pocinje sa skolom? Ova istina je samo ogradjivanje od odgovornosti i prebacivanje iste na roditelje. Evo oni su rekli punu istinu, roditelji neka sami odluce. Da li su svi roditelji kadri da sa psiholoskog aspekta objasne svojoj deci mnogo toga? Sta ce se desiti, ako dete u kucu donese koronu, zarazi roditelje bracu i sestre.? Hoce li se rasturiti po raznim covid bolnicama? Zna li neko od ovih, koji donose odluke, sta znaci razdvojiti roditelje i decu, a deca su vec svasta cula o koroni, htela ne htela.

Comments are closed.