Dr Kon: Činjenica je da je bilo grešaka u bazi podataka. Maske su maltene čitava strategija u borbi protiv virusa…

9
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je činjenica da je bilo grešaka u bazi statističkih podataka o epidemiji koronavirusa u Srbiji. 

Navodeći da je to veliki problem, ne samo organizacione prirode, Kon je rekao da će biti izvršena revizija tih podataka što će po njegovim rečima, omogućiti da na dalje imamo „mnogo bolji“ sistem praćenja.

„Nije da nemamo testova nego malo-malo pa imamo zagušenje. Rezultati koji se objavljuju su rezultati koji pristižu tog dana. Značajno je da je premijerka juče izašla u javnost sa činjenicama vezanim za tu aplikaciju i mislim da će doći do usavršavanja i te baze podataka“, kazao je Kon za televiziju Pink.

Komentarišući trenutnu epidemiološku situaciju u Srbiji, Kon je rekao da je ona u Beogradu „najrizičnija“, odnosno da je popunjenost bolničkih kapaciteta u glavnom gradu „nešto što sve drži jako napetim“.

„Beograd je zbog frekvencije kontakata eksplozivno mesto za ovaj virus ali ipak vidimo da postoji reakcija stanovništva u javnom prevozu i u zatvorenom prostoru. Ostaju okupljanja, posebno mladih što teško može ikako da se spreči“, rekao je epidemiolog.

Dodao je da nošenje maske u zatvorenom prostoru postaje „maltene“ čitava strategija borbe protiv širenja koronavirusa.

„To bi na duže staze moglo da da rezulatate, bez negativnog uticaja na ekonomiju“, rekao je Kon.

(Beta)

9 KOMENTARA

  1. sto nekaze dr kon kolko je para dobio od vucica da zamajava narod i kupi kucu i mercedes

  2. U maksiju su obelezena mesta sa razmakom koji treba da bude dok cekamo u redovima i velika vecina se toga ne pridrzava,svako staje gde hoce ,guraju se jedan uz drugog.sta tu moze dr kon?!

  3. Поштовани др Кон, не обраћајте пажњу на злураде коментаре. У овом лудилу грешке су неминовне, само да преживимо а подаци неће побећи – то је сада споредна ствар. Хвала Вам за сав Ваш труд, знање, искреност у признавању грешака, за Вашу борбу. Издржите! Молимо се да све ово што нам се дешава што пре постане прошлост. Поздрав Вама, свим члановима кризног штаба и свим запосленим у медицинским установама. Добро здравље свима нама!

  4. Sram Vas bilo dr Kone.. I stid… Bolje se povucite,nego sto u tim godinama,sebe uvlacite u sramotu.. Ne znam samo koja je cena svega ovoga ?

  5. „Dodao je da nošenje maske u zatvorenom prostoru postaje “maltene” čitava strategija borbe protiv širenja koronavirusa.“ Сва епидемиологија, вирусологија,.. све је спало на маску ! А маски ту место није. Ово је наставак пута у заблуде и извлачење погрешних закључака и давању маски функција које нема. То што, првенствено, држава, није у стању да обезбеди функционисање друштва са држањем одговарајуће дистанце, не може заменити маска.

Comments are closed.