Dr Kisić Tepavčević: “U Beogradu i Nišu ukupan procenat pozitivnosti je 1 posto, u Kragujevcu 2 posto, u Novom Sadu i Kraljevu 3 posto… Vidimo stablizaciju i smirivanje epidemiološko situacije”

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

“Poslednji dana vidimo stablizaciju i smirivanje epidemiološko situacije. U mnogim gradovima su se stekli uslovi za ukidanje vanredne situacije, rekla je dr Darija Kisić Tepavčević na konferenciji kriznog štaba.

“U Beogradu i Nišu ukupan procenat pozitivnosti je 1 posto, u Kragujevcu 2 posto, u Novom Sadu i Kraljevu tri posto. Ovakva sitiacija je u većini gradova. Imamo ponegde iskakanja”, rekla je dr Kisić Tepavčević.

“Situaciju u Beogradu se nedvosmisleno i ubrzano smiruje. Tu više nema dileme”, rekao je dr Predrag Kon.

“Mi sad u Beogradu imamo opštine gde nemamo nijednog sumnjivog na Kovid što je dobro”, dodao je dr Kon.

Glavno pitanje vezano je za đake i vrstu maske koje će nositi u škole.

“Đaci će moći da nose bilo koju vrstu maske. Za vreme slušanja nastave biće obezbeđena razdaljina, pa će moći da skinu maske. Ona nije samo mehanička prepreka već i zaštita od dodirivanja nosa, brade, očiju, gde može da bude virus. Dakle, sve maske dolaze u obzir”, razrešila je dilemu dr Kisić Tepavčević, uz napomenu da je najekonomičnije nositi platnene maske koje bi se prale i peglale.

Ona je dodala da je posebno važno da deca drže distancu u školi.

“Situacija ide ka smirivanju, to je trend. Uz sprovođenje mera. U zemljama gde je turizam i gde imate ulazak turista i unos infekcije vidite da dolazi do pojačanja intenziteta virusa”, rekao je Kon.

2 KOMENTARA

  1. Laz! A od polovine septembra,samo dok roditelji kupe knjige i jos sta treba e onda ce tacno da se zna koliko ima zarazenih i uvodice onda mere…Sad pustaju ugostiteljske objekte neka rade,da se jos bolje zarazimo…..Kragujevac je uzad,ja sam iz svog iskustva ovih dana provodila sa puno zarazenih koji su u kucnoj izolaciji a bolnica puna,jer ih nemaju vise gde u bolnicu,pa pozitivni u kucnom karantinu…..

  2. На logicno.com можете да видите графикон (Француска) и табелу (Хрватска) података (тестирани, позитивни и умрли) са погледом из правог угла на ову пошаст.
    Повећањем броја тестираних, па самим тим и бројем позитивних (или како ини то тумаче заражених) стварају привид другог таласа?!?
    О непоузданости PCR теста, намењеног за тестирање других болести а никако заразних!, нека каже српскија скраћеница ПРЦ-тест.
    Може да се каже да је то тест непоштења (струке и политике који га намећу) и глупости (нас који на то пристајемо)….

Comments are closed.