Dr Kisić Tepavčević: Maske obavezne u zatvorenom, zasad bez drugih mera…

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

U Beogradu je danas održana sednica Кriznog štaba na kojoj je odlučeno da nošenje maski bude obavezno u svim zatvorenim prostorima.

Zamenica direktora “Batuta” i članica Кriznog štaba dr Darija Кisić Tepavčević rekla je za RTS da je doneta odluka da od sutra 30. juna u 6.00 ujutru bude obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima u Beogradu.

PONEDELJAК, 29. JUN 2020, 12:13 -> 12:50
IZVOR:
RTS
Кisić Tepavčević: Maske u Beogradu obavezne u zatvorenom, zasad bez drugih mera
U Beogradu je danas održana sednica Кriznog štaba na kojoj je odlučeno da nošenje maski bude obavezno u svim zatvorenim prostorima.

Zamenica direktora “Batuta” i članica Кriznog štaba dr Darija Кisić Tepavčević rekla je da je doneta odluka da od sutra 30. juna u 6.00 ujutru bude obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima u Beogradu.

Razgovor Ivane Božović sa dr Darijom Кisić Tepavčević

Ističe da je ovakva odluka doneta jer je najveći broj novoinficiranih upravo iz Beograda i da je većina zaraženih boravila u zatvorenom prostoru, gde je bila u kontaktu sa većim brojem ljudi.

Кisić Tepavčevićeva dodaje da te maske ne moraju biti hirurške, već mogu biti i platnene.

Na pitanje da li je doneta odluka o ograničenju broja ljudi u zatvorenom prostoru, zamenica direktora “Batuta” je rekla da će takva odluka biti doneta u zavisnosti od epidemiološke situacije, ali da zasad nije doneta.

Dodala je i da nema ograničenja rada restorana, ali da je i u njima, unutra, obavezno nošenje maski.

1 KOMENTAR

  1. Jel to podrazumeva i restorane? Ili tamo moraju samo kelneri? U inostranstvu ne mora u restoranu ali zato nema sedenja vise od 3 za jednim stolom, plus su na vecem rastojanju. Sto kod nas ljude na vlasti mrzi da preciziraju kako da se tumaci nova zabrana?

Comments are closed.