Dr Kisić Tepavčević: Krizni štab će razmatrati produženje radnog vremena kafića na otvorenom…

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević izjavila je da će Krizni štab u narednom periodu razmatrati produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata na otvorenom prostoru.

„Epidemiološka situacija je sada mnogo bolja, ali virus je i dalje tu. Ono što nas brine je preveliko opuštanje naših građana“, rekla je Kisić Tepavčević u emisiji „Jutro“ na TV Prva.

Govoreći o popuštanju mera, odnosno o početku ponovnog rada bioskopa i pozorišta od ponedeljka, Kisić Tepavčević je rekla da takva odluka nije doneta prerano, odnosno ad hoc i da je razmatran čitav niz parametara.

„Ono što sam videla u medijima je da se ističe dozvoljeni broj ljudi od 500 posetilaca u tim ustanovama, ali napominjem da je to isključivo za one prostore čiji su kapaciteti veliki i koji mogu da omoguće razmak od metar i po među posetiocima“, rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je naglasila da bi primena preventivnih mera, poput nošenja maski i održavanja distanca, morale da postanu naša rutinska praksa.

„Kao što obujemo cipele kad izađemo iz kuće, tako bi trebalo da stavimo i masku. Treba da prestanemo da razmišljemo o tome kao o trpljenju. Nošenje maski biće dugo na snazi čak i kad vakcina bude primenjena u populaciji“, rekla je ona.