Dr Kisić Tepavčević: Imamo desetak slučajeva osoba koje su se ponovo zarazile koronavirusom…

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

“Sva je prilika da na jesen nećemo imati drugi talas korona virusa, već da ćemo u period drugih respiratornih infekcija ući sa ovim prvim, koji će se samo nastaviti, jer je teško da ćemo imati 28 dana bez nule što je uslov da kažemo da je prvi završen” rekla je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

Ona podseća da poslednjih nedelja imamo postepen pad laboratorijski potvrđenih slučajeva infekcije koronavirisom, ali da može da se desi da se ponovo razbukti epidemiološka situacija, a posebno zabrinjava činjenica da u zemljama u okruženju imamo trend porasta obolelih.

“Vidimo poslednjih nedelja da imamo postepen pad laboratorijski potvrđenih slučajeva infekcije. Što se tiče opterećenosti kovid ambulanti, tu još imamo značaj broj osoba koje se svakodnevno javljaju. Recimo, sada se u roku od 24 sata oko 100 osoba javi na Kliniku za infektivne i tropske bolesti u Beogradu. To još nije mali broj. Većina njih nema kovid, međutim, ono što je bitno, jeste da imaju simptome koji ukazuju na prisustvo neke respiratorne infekcije”, rekla je Kisić Tepavčević..

I u Srbiji su se pojavili slučajevi osoba koje su se dva puta zarazile koronavirusom.

“Imamo desetak slučajeva da su se se osobe, koje su bile bolesne početkom marta i aprila, ponovo zarazile. I u svetu je pokazano da je to moguće, nije pravilo, nije tako često, ali je pokazano da ima takvih slučajeva”, rekla je Kisić Tepavčević za Telegraf.

2 KOMENTARA

  1. Uspešno izlečeni od nečega se opet ,,zarazili,,nečim?
    Od gomile virusa koje nosimo oni jadni od ,,efikasnog,,lečenja stalno mutiraju,pa ostavite se gluposti lečenja i jačajte imunitet mladih sportom i ne davite nas na tv više!!!
    Propišite vaše zabrane i kazne i idite…….

  2. “…jer je teško da ćemo imati 28 dana bez nule što je uslov da kažemo da je prvi završen” rekla je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.” Јер је тешко да ћете имати 28 дана са нулом, што је услов да кажете да је први завршен. Немате ви појма, што би се рекло “не знате где ударате”, догађаји вас воде, све је вероватно, све може да буде, а и не мора. Све у свему жалостан скуп, са превише овлашћења, а премало знања.

Comments are closed.